Τρίτη 3 Απριλίου 2018

LA SCALA




Εισαγωγικό σημείωμα
////////////////////////////////////////////////////////////////
Γράφει ο Τρύφωνας Παπαλεωνίδας
////////////////////////////////////////////////////////////////


Και τώρα πώς να μιλήσεις για τη Scala; Πώς να βρεις τις λέξεις για να πεις τις λέξεις; Να νιώσεις τις λέξεις. Μα πάνω από όλα να νιώσεις τη μουσική. Το δέος. Την ιστορία.






Η Scala δεν είναι μόνο ένα αριστουργηματικό αρχιτεκτονικά οικοδόμημα. Δεν είναι μόνο ένας μοναδικός τόπος συνάθροισης. Δεν είναι μόνο μια αξέχαστη εμπειρία που την διηγείσαι ως ταξιδιωτική ανάμνηση.




Η Scala είναι τρόπος ζωής. Φορέας - Φάρος Πολιτισμού. Απόδειξη για το καλό που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος και την ομορφιά που μπορεί να δημιουργήσει πηγαίνοντας ενάντια στη κακία της φύσης του.


Η Scala είναι πνευματική αναζήτηση και ψυχική ανάταση.

Η Scala είναι σκάλα που σε ανυψώνει από το επίπεδο του ενστίκτου στον ουρανό .


Η Scala είναι η Κάλλας. Η δική μας Μαρία. Εκεί ήταν το "σπίτι" της. Δύσκολα γίνονται αποδεκτοί στη πατρίδα τους οι Έλληνες που ξεχωρίζουν.



Η αίθουσα του θεάτρου με το κυκλικό σχήμα ώστε όλοι οι θεατές να έχουν καλή οπτική προς την σκηνή.

Αφήνεις το βλέμμα σου να αγγίξει, να χαιδέψει, να αγκαλιάσει το κόκκινο, το χρυσό και το βελούδο.


Μπροστά σου παρελαύνουν η Lucia di Lammermoor, η Carmen, η Tosca, ο Puccini, ο Rossini, ο Bellini, ο Donizetti, ο Verdi, ο Mozart, ο Mahler, ο Von Karajan, ο Pavarotti και τόσοι άλλοι. Πώς να μετρήσεις τα αστέρια στον ουρανό;


Η τεράστια σάλα αναμονής πριν τις παραστάσεις, οι πολυέλαιοι, τα γυαλιστερά πατώματα, τα μουσικά όργανα, οι προτομές διάσημων συνθετών.



Κορυφαίος χώρος φιλοξενία σπουδαίων παραστάσεων όπερας, μπαλέτου και συναυλιών κλασσικής μουσικής. Για τις περισσότερες παραστάσεις επιβάλλεται να κλείσεις εισιτήριο αρκετούς μήνες νωρίτερα.








 Μέχρι την επόμενη φορά...



Grazie e arrivederci...


Ο κυβερνήτης

  / //////////////////////////////////////////////////////////// Γράφει ο Τρύφωνας Παπαλεωνίδας ////////////////////////////////////////////...